Şifrem?
136 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Hıdrellez Şenliklerine Altıeylül Damgasını Vurdu
Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 11. Hıdrellez Şenliğine Altıeylül Belediyesi damgasını vurdu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Şenliğin ilk günü Almanya’nın Duisburg kentinde Almanya’da yaşayan Balıkesirlilerin katılımı ile gerçekleşti. Altıeylül Belediyesi Hıdrellez şenliklerine AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şen, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kalınoğlu, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Bekir Yurttekin, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet İşlek, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Eyüp Uygur, İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Berber ve Kültür-Sosyal İşler Müdürü Elvan Bahar Göktepe ile birlikte katıldı. Altıeylül Belediyesi kafilesi Düseldorf havaalanında BALDER yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Şenlik meydanında stand açan Altıeylül Belediyesi Almanya’da yaşayan Balıkesirlilere belediyeyi tanıttı. Vatandaşlara keyfiye dağıtıldı. Altıeylül’ün çadırına ilgi büyüktü. Standın açılışını BALDER Başkanı Önder Bulaşma ile birlikte Altıeylül Belediye Meclis Üyesi ve AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Ahmet Şen birlikte açtı.

Şenlikte konuşma yapan Altıeylül Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Elvan Bahar Göktepe “Balıkesirliler olarak Almanya’da şenliklere katılmak belediye olarak onur verici. Yeni bir belediyeyiz, 1. Yılımızı tamamladık. İstanbul Feshane’de Balıkesir’i çok güzel tanıttık, Almanya’da kendi hemşehrilerimiz ile hıdrellezi yaşamak çok güzel” dedi.

AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şen ise, "Balıkesir’den sizlere selam getirdim. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Mutlu İnsanlar Şehri Zekai Kafaoğlu’nun sizlere selamları var. Altıeylül Belediyesi olarak buradayız. Bu şenliklerin birlik ve beraberliğimizin gelecek nesillere anlatılması adına çok önemli. Buraya yıllar önce gurbetçi olarak kardeşlerimiz artık burada gurbetçi değil ev sahibidir. Bizlerde yerel belediye olarak hemşehrilerimizin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Altıeylül Belediyesi meclis üyeleri ve daire müdürleri şenliğin yapılmasında emeği geçen BALDER yöneticilerine ve programa katılan Sosyal Demokrat Parti Eyalet Milletvekili İbrahim Yetim, Federal Parlamenter Milletvekili Mahmud Özdemir, CDV Milletvekili Kerstin Radomski’ye hediyeler takdim ettiler. Altıeylül Belediyesi standına ilgi büyük oldu. BALDER yetkilileri ve Almanya’daki Balıkesirliler şenliğe renk veren Altıeylül Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Belediye yetkilileri standı ziyaret eden tüm vatandaşlara lokum ve şeker ikram etti. İlk günkü etkinliğin sonlarında ise Altıeylül Belediyesi Pamukçu Bengi Ekibi Folklor gösterileri ile büyük alkış aldı. Folklor ekibi birbirinden güzel oyunları ile gurbette yaşayan Balıkesirlilerin beğenisini topladı. Şenlikte Balıkesir’e özgü lokma ve gözlemeler yapıldı, vatandaşlar lezzetli yemeklere ilgi gösterdi.

25.05.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Hıdrellez Şenliklerine Altıeylül Damgasını Vurdu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi