Şifrem?
138 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleşti
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin Şubat ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı, Orhan Peker Sanat Galerisinde Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Saygı duruşu ile başlayan toplantıya CHP’li Belediye Meclis Üyesi Yalçın Taş mazereti nedeniyle katılamadı.

Toplantı başlangıcında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, birkaç gün önce Ayvalık’ta yaşanılan şiddetli lodos nedeniyle Altınova ve Sarımsaklı’da meydana gelen denizin taşması ve erozyonlarla ilgili acil müdahale çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ayvalık genelinde alt yapının son derece ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Başkan Gençer, Ayvalık’ın ilçe merkezinde proje çalışmalarının yapıldığını, Kırlangıç Fabrikasına ait projenin tamamlandığını anlatan Gençer, Ayvalık’ın kent giriş ve çıkışlarına aydınlatma direklerini arttıracaklarını belirterek, bu aydınlatma direklerini ekonomik lambalarla donatarak, Ayvalık’ı aydınlatacaklarını kaydetti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki dolmuşları halk otobüsü haline getirmeyi düşündüğünü belirten Gençer, bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerinden de görüş isteyeceğini ve bu konunun değerlendirileceğini söyledi.

Toplantıda CHP’li Mehmet Ali Tuncer’in Alevi vatandaşların dini vecibelerini yerine getirdikleri Cem Evleri’nin ibadethane sayılması, CHP’li Ufuk Ova’nın özel ve kamu bankalarından 4 bin liraya kadar kredi alınması, MHP’li Halil Gür’ün Altınova ve Sarımsaklı’da termal kaynak arayışlarıyla, Altınova’daki 800 yıllık Yeni Camii’nin minaresinin onarımına ait teklifleri meclis gündemine dahil edildi.

Vergi Dairesince oluşturulan gayrimenkul satış komisyonuna CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şakir Sakarya’nın asil CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Tuncer’in ise yedek olarak girmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye bünyesinde bakanlık tarafından zorunlu kılınan bir Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün kurulması ve yeni kurulacak olan Hukuk İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma yönetmeliği DSP’li Belediye Meclis Üyesi Avukat Özge Toygar’ın red oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda; 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi ve Norm Kadro Yönetmeliğinin 11. Maddesine istinaden; belediye bünyesinde bir maden mühendisinin belediye bünyesindeki taş ocaklarında ve belediye bünyesindeki Liman İşletmesi’ne de bir kimyagerin sözleşmeli olarak çalıştırılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Oylama işleminin ardından verilen 10 dakikalık aradan sonra toplantı devam etti.

Ayvalık Belediyesi’nin Şubat Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısında, Belediye bünyesindeki Güzel Ayvalık şirketinin sermaye artırımı konusu da değerlendirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Dündar, belediye bünyesindeki Güzel Ayvalık şirketinin 10 bin lira olan sermayesinin belediye kaynaklarıyla 750 bin liraya çıkarılmasını teklif etti.

Yapılan oylamada Ayvalık Belediyesi bünyesindeki çay bahçeleri, akaryakıt istasyonu gibi işletmelerin de içinde bulunduğu Güzel Ayvalık şirketinin sermayesi 750 bin liraya çıkarılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda; Zabıta Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğüne tahsisat aktarılmasına ait yapılan değerlendirmelerde; Ayvalık Belediyesi’nin mevcut bütçesinden, belediye bünyesindeki birimlerden aktarım yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde Belediyeler ile AB’li taraflar arasındaki diyaloğun ve işbirliğinin tesis edilmesi, güçlendirilmesi doğrultusunda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuş olan Ayvalık Belediyesi’nin üye olması ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’’in de Ayvalık Belediyesi’ni temsilen yetkilendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda; Tarife Komisyonu raporu değerlendirilerek, belediye bünyesindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi, Açık Hava Tiyatrosu, Cenaze Araçları, belediye bünyesindeki otobüslerin özel hizmetlerde kullanılması karşılığında alınacak yeni fiyatlar belirlendi. Bu konuda meclis üyeleri fiyatların indirilebilmesi yada bazı hizmetlerin ücretsiz olup-olmamasına ait yetkiyi de Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e oy birliğiyle verdi.

Şehir Merkezi, yol meydan ve ana arter ve mahalle yollarının düzenleme işi için İller Bankasından borçlanma talebinde bulunulmasıyla ilgili gündem maddesinin değerlendirilmesi öncesinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, İller Bankasından talep edecekleri 4 buçuk milyonluk kredinin mümkün olduğunca uzun bir vade içerisinde olması için Ankara’da temaslarda bulunmayı amaçladığını kaydetti.

Bu aşamada AK Partili Ali Gür’ün, vatandaşlarla, işyerlerinin yapılan yol çalışmalarında katılı payı verilmesinin neye göre belirlendiğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Başkan Gençer, geçmişte yol katılım paylarının hesaplanmalarında hatalara da rastlanıldığını belirtti. Geçmişte yol katılım payı veren vatandaşların yapılan yolların yüzde 25’ini ödediklerini anlatan Gençer, önümüzdeki süreçte de yol katılım paylarını belediyenin muhataplarından talep edebilmesinin de mümkün olabileceğini söyledi.

Daha sonra yapılan oylamada Ayvalık Belediyesi’nin İller Bankası’ndan 4 buçuk milyon lira kredi almasına ait karar oy birliğiyle kabul edildi.

Yönetim seçimlerinin adeta yılan hikâyesine döndüğü Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na ait seçimlerin 4 Mart 2015 tarihinde üçüncü kez yapılması oy birliğiyle kabul

Toplantıda, ek gündem maddelerinden biri olan; CHP’li Mehmet Ali Tuncer’in Alevi vatandaşların dini vecibelerini yerine getirdikleri Cem Evleri’nin ibadethane sayılmasına ait talebi Meclis Hukuk Komisyonuna gönderilirken, CHP’li Ufuk Ova’nın özel ve kamu bankalarından 4 bin liraya kadar kredi alınmasına ait karar oy çokluğuyla kabul edildi.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür’ün; Altınova ve Sarımsaklı’da termal kaynak arayışlarıyla, Altınova’daki 800 yıllık Yeni Camii’nin minaresinin onarımına ait teklifleri de oy birliğiyle kabul edildi.

Ayvalık Belediyesi’nin Şubat ayına ait Olağan Meclis Toplantısının son gündem maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde ise Ak Partili Meclis Üyesi Ali Gür ile MHP’li Meclis Üyesi Halil Gür’ün sorularını yanıtlayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Altınova bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verirken, bu projelerinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edildiğini anlattı.

OSB için bir dernek kurulmasının da gündeme geleceğini kaydeden Başkan Gençer, amaçlarının OSB ile ilçeye yeni iş istihdamlarının kazandırılmasına öncülük etmek olduğunu vurguladı.

Toplantıda konuşan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür’ün eğitim amaçlı olarak ilçedeki sürücülere yönelik çalışmalara öncülük edilebileceğini tavsiye etti.

Gür’ün Aralık ayında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un beraberinde Ak Partili yöneticilerle ilçeyi ziyaret ettiğini hatırlatan Halil Gür, Başkan Uğur’un Ayvalık’ın kaderini belirleyecek Badavut bölgesine bir kanal açılması, buna karşın Gönül Yolu’na köprü yapılması ile ilgili projelerde Ayvalık Belediye Başkanı ve Belediye Meclisinin görüşlerini dikkate almamasını eleştirdi.

Gür; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un muhatabının AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı değil, Ayvalık Belediye Başkanı olması gerektiğinin altını çizerek, Başkan Uğur’un bu tavrının Ayvalık’ta ki seçilmiş yöneticilere bir güvensizlikten çok siyasi olduğunu savundu.

Toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Dünya Kruvaziyer Turizminin merkezi olarak nitelendirilen Miami’de bu yıl bir toplantı yapılacağını ve Ayvalık’ın da bu toplantıya katılacağını söyledi.

Kruvaziyer turizminde Ayvalık için dev kruvaziyer gemilerinin bir küçüklerinin getirilmesini öngördükerini kaydeden Gençer, bu konuda Miami’de gereken her türlü detayları anlatmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ayvalık’ın alt yapısının çok ciddi bir sorun olduğunu belirten Gençer, “Ayvalık’a 6 noktadan kanalizasyon dökülüyor. Ancak burada hiç kimseyi suçlamıyoruz. Ayvalık’ın kent merkezinde çok ciddi sıkıntılar var. Biz bu konuda gerekli projeleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ’ye vereceğiz. Ben BASKİ Genel Müdürü ile görüştüm. Bu kapsamda Cunda Adası ve Yunus Emre Parkı arasındaki alanda yeni bir kanalizasyon hattının turizm sezonuna kadar çekilmesi gerekiyor” dedi.

Toplantıda konuşan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sinan Oğuz Başkurt, ilçedeki tarihi değerlerin ilçe ekonomisine katkı sağlayabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür, Altınova’da kapalı haldeki Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi’nin çürümeye yüz tuttuğunu ve bu binanın bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini savunarak; hiç kimsenin, hiçbir kurumun ve hiç bir bakanlığın Altınova’nın öz kaynaklarıyla yaptırılan bir binanın çürümeye bırakmaya hakkının bulunmadığının altını çizdi.

Ak Partili Ali Gür’ün sanayi sitesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Çıraklık ve Mesleki Eğitim Okulu binasını kendisine ait özel okul tarafından açılmasını manidar bulduğunu ima etti.

Bunun üzerine söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Gür ise; kendisine ait özel okulun söz konusu binayı Ayvalık Sanayi Sitesi Derneği yönetiminden kiralandığını ve bu derneğin daha öncede aynı yeri bir özel yemek firmasına da kiraladığını anlattı.

Bu noktada hararetlenen tartışmanın daha da şiddetlenmemesi için Başkan Gençer oturumu sona erdirdi.

04.02.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi